A Coll de Nargó s'ha localitzat un dels jaciments d'ous de dinosaures més importants del món, El Mirador del Cretaci. Consta de zona de petjades, restes fòssils vegetals i animals, ous i nius de dinosaure.


També es pot visitar el museu Dinosfera. En ell podreu veure fòssils dels darrers grans dinosaures que van habitar la Terra, conèixer com era el món al final del període cretaci i descobrir que va causar la gran crisi ecològica que va posar fi al regne dels dinosaures.


Fins a començaments del segle XX, Coll de Nargó va ser, juntament amb el Pont de Claverol, a la Noguera Pallaresa, el nucli més important de raiers de Catalunya. D'aquell arriscat ofici, consistent a baixar fusta pel riu, se'n conserven els records i vestigis que podeu veure al Museu dels Raiers. El museu ocupa l'antiga església del Roser, al barri antic de la vila. A més, cada estiu, l'associació de Raiers de la Ribera del Segre organitza la baixada de dos rais entre els Clops de Fígols i el Pont d'Espia. Aquesta festa tradicional se celebra habitualment el tercer diumenge d'agost.

El poble de Coll de Nargó és un dels més rics de la comarca de l'Alt Urgell en monuments romànics. El més representatiu és l'església de Sant Climent, declarada d'interès històric i artístic.


Si us atreviu amb la bicicleta tot terreny i esteu disposats a fer un recorregut de 46 quilòmetres per bona part del terme de Coll de Nargó us recomanem la volta a Gavarra. Convenientment senyalitzada, us portarà des de la vila de Nargó cap al nucli de les Masies per continuar després per la serra d'Arques i el pla de Tolustre fins a Gavarra, des d'on es torna a Nargó passant per Valldarques. Us endinsareu per boscos de roure i alzina, travessareu rius, contemplareu amplis paisatges i, a més, veure romànic.